L’últim esmolet

L’últim esmolet és la lluita inconscient d’un vell caçador de criatures fantàstiques catalanes perquè el seu llegat no caigui en l’oblit, mentre intenta salvar la seva néta de les urpes de la més malvada d’aquestes bèsties

En Josep és l’últim descendent d’una llarga tradició d’esmolets. Però els seus ingressos mai no han depès dels estris mal afilats dels veïns. Aquest enigmàtic personatge de gairebé setanta anys es converteix, per encàrrec i una gran suma de diners, en l’esmolet, un caçador de criatures fantàstiques catalanes.

Després d’estar a punt de perdre la vida durant el seu últim combat, en Josep decideix jubilar-se. Amb l’últim esmolet fora de joc, reapareixerà una de les criatures més poderoses de la història, que després de mil anys en letargia buscarà venjar-se de la gent que la va desterrar.

Quan la vida de la seva família es vegi amenaçada, en Josep es veurà obligat a recuperar els seus ganivets per emprendre una darrera aventura que no només posarà a prova les seves aptituds sinó que exposarà el seu passat macabre, una vida farcida de mentides i secrets, amb la petja que la mort del seu pare i de la seva dona van causar-li al cor.

Combinant elements que van des de Tolkien fins a King passant per Dahl, Aniol Florensa presenta una novel·la plena de misteri, d’acció i d’amor.

Ja des de l’inici, amb un pròleg ple d’acció, el lector descobreix que no es troba davant d’una novel·la convencional. Barrejar reproductors MP3 amb criatures fantàstiques catalanes, música d’estil heavy metal, ganivets de tot tipus i, enmig de tots aquests elements, un protagonista de gairebé setanta anys, no és una tasca senzilla. Aniol Florensa és capaç de combinar a la perfecció els elements més clàssics del gènere fantàstic amb el thriller més modern.

L’últim esmolet és una novel·la original, atrevida i diferent. Però també és un apropament a la mitologia catalana, una revisió d’algunes de les llegendes més famoses i d’altres més desconegudes de Catalunya, que entre un gran nombre de mites i rondalles, conforma un dels folklores més rics del món. A partir d’una àrdua tasca de documentació, personatges reals de la nostra mitologia desfilen a través de les pàgines de la novel·la. Bruixes, vampirs, follets, alquimistes, monstres i, fins i tot, un drac, són algunes de les criatures que el lector trobarà en aquesta apassionant història.

Mitjançant una prosa depurada que s’arrapa a l’ànima del lector, amb un estil narratiu visual i directe que no està exempt d’una profunditat i una qualitat literàries, se’ns presenta una novel·la plena de misteri, d’aventura i d’amor. Amor per la família, per la memòria i, sobretot, per la tradició.

Si vols un exemplar físic o per ebook de la novel·la posa’t en contacte amb mi mitjançant aquest formulari

Una novel·la de Editorial Gregal

Nota de premsa

……………………………

Booktràiler

……………………………

Premis i reconeixements

*Novel·la seleccionada al festival Sitges Taboo’ks 2019

*2n llibre més venut durant el mes de juliol a la Llibreria Gigamesh de Barcelona

*7è llibre en català més venut de 2019 a la Llibreria Gigamesh de Barcelona

*Finalista als Premis Imperdibles 2020 organitzats per El Biblionauta.

……………………………

Ressenyes

Al blog Tu Mateix-Llibres

A la web El Biblionauta

A la secció “Sèries i llibres” de Ràdio Igualada

10 recomanacions del Diario Público per les festes nadalenques de 2019

……………………………

Aparicions a la premsa

Entrevista al programa Via Lliure, de RAC1

Entrevista al programa Primera Hora, de Ràdio Estel

Entrevista a Ràdio Martorell

Entrevista al programa Quimèric de Ràdio Sabadell

https://www.ivoox.com/phantasma-weekend-of-horror-phenomena-arriba-audios-mp3_rf_45395587_1.html

A %d bloguers els agrada això: